Papriky plněné rýží se šunkou
150 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 4kusyPaprika žlutá
- 4kusyPaprika červená
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 125gramůMozzarella
- 250gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v osolené vodě 10 minut.
- 2Z paprik odkrojíme horní část i se stonkem, odstraníme jádřince, papriky opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, vnitřek osolíme.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petržel opláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Mozzarellu a šunku pokrájíme na malé kousky.
- 4Uvařenou rýži necháme v sítu okapat, poté v míse smícháme s nakrájenou cibulí, petrželkou, Mozzarelou a šunkou. Směs opepříme, osolíme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rýžovou směsí naplnéme připravené papriky.
- 5Máslo rozehřejeme v hrnci, papriky na něm krátce osmažíme. Potom přilijeme vývar, papriky zakryjeme odkrojenou horní částí, pod pokličkou na mírném ohni dušíme 40 minut. Papriky vyjmeme, do omáčky vmícháme rajčatový protlak, smetanu, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme.
- 6Do talíře nalijeme omáčku, na ni papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.