Papriky plněné rýží se šunkou

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme v osolené vodě 10 minut.
  • 2
    Z paprik odkrojíme horní část i se stonkem, odstraníme jádřince, papriky opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, vnitřek osolíme.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petržel opláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Mozzarellu a šunku pokrájíme na malé kousky.
  • 4
    Uvařenou rýži necháme v sítu okapat, poté v míse smícháme s nakrájenou cibulí, petrželkou, Mozzarelou a šunkou. Směs opepříme, osolíme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rýžovou směsí naplnéme připravené papriky.
  • 5
    Máslo rozehřejeme v hrnci, papriky na něm krátce osmažíme. Potom přilijeme vývar, papriky zakryjeme odkrojenou horní částí, pod pokličkou na mírném ohni dušíme 40 minut. Papriky vyjmeme, do omáčky vmícháme rajčatový protlak, smetanu, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme.
  • 6
    Do talíře nalijeme omáčku, na ni papriky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.