Papriky plněné sýrem a špenátem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 6lžicOvesné vločky
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z paprik odstraníme semínka a lusky omyjeme. Z listů špenátu odkrojíme silná žebra, špenát omyjeme a necháme okapat.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a česnek.
- 3Špenát přelijeme horkou vodou, krátce blanšírujeme, vodu slijeme a listy necháme okapat.
- 4Ovesné vločky přelijeme pivem a necháme nabobtnat. Vodu ze špenátu vymačkáme a listy nadrobno nakrájíme. Spolu s hrubě nastrouhaným sýrem je přimícháme k cibulce, přidáme namočené vločky, osolíme, opepříme a vše promícháme.
- 5Směsí naplníme paprikové lusky a grilujeme je 20 minut. Během grilování papriky obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.