Papriky plněné zeleninou
75 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika zelená
- 1kusCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 200gramůRýže dušená
- 50gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůRajčata
- 2litryVoda pitná
- Na omáčku
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitrySmetana sladká 12%
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.