Papriky plněné zeleninou

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.