Papriky plněné zelím

135 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme, rozpůlíme, odkrojíme košťály a nastrouháme na tenké nudličky, promačkáme ho a odložíme do mísy.
  • 2
    Omytým paprikám odřežeme vršky se stopkou a vydlabeme jadřince.
  • 3
    Omytá rajčata a petrželovou nať drobně nakrájíme.
  • 4
    Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji postupně orestujeme papriky
  • 5
    (aby nám změkly).
  • 6
    Vyndáme je a odložíme do mísy, místo nich pod pokličkou krátce osmažíme zelí.
  • 7
    Když zelí vychladne, vmícháme do něj rajčata, petržel, sůl, kmín a dobře promícháme.
  • 8
    Touto směsí naplníme papriky, poskládáme je (špičkami dolů) do čistých a suchých sklenic a zalijeme vlažným nálevem na okurky podle napsaného receptu na obalu.
  • 9
    Pokud má někdo rád hodně kyselou zeleninu, papriky zalijeme jen svařeným octem.
  • 10
    Sklenice uzavřeme víkem a odložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.