Papriky plněné zelím
135 min.
Ingredience
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme, rozpůlíme, odkrojíme košťály a nastrouháme na tenké nudličky, promačkáme ho a odložíme do mísy.
- 2Omytým paprikám odřežeme vršky se stopkou a vydlabeme jadřince.
- 3Omytá rajčata a petrželovou nať drobně nakrájíme.
- 4Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji postupně orestujeme papriky
- 5(aby nám změkly).
- 6Vyndáme je a odložíme do mísy, místo nich pod pokličkou krátce osmažíme zelí.
- 7Když zelí vychladne, vmícháme do něj rajčata, petržel, sůl, kmín a dobře promícháme.
- 8Touto směsí naplníme papriky, poskládáme je (špičkami dolů) do čistých a suchých sklenic a zalijeme vlažným nálevem na okurky podle napsaného receptu na obalu.
- 9Pokud má někdo rád hodně kyselou zeleninu, papriky zalijeme jen svařeným octem.
- 10Sklenice uzavřeme víkem a odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.