Papriky s rajčaty na víně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
  • 2
    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
  • 3
    Omyté petrželové s celerovými lístky pokrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej. Nejdříve krátce orestujeme papriky a zázvor. Pak přidáme pokrájená rajčata, promícháme s paprikou, posypeme petrželovou a celerovou natí, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, přilijeme portské víno, znovu promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 3-5 minuty. Nakonec přidáme sójovou omáčku, slané pistáciové oříšky. Dobře zeleninu promícháme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Papriky s rajčaty na víně
Vynikající 😉