Papriky v marinádě s rajčaty

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.
  • 2
    Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin.
  • 3
    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.