Papriky v marinádě s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika červená
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- Marináda
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžíceOlej chilli
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.
- 2Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin.
- 3Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.