Papriky zapékané s houbovou náplní
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusPórek
- 2kusyPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMargarín
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMajoránka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSýr Parmezán
- 125gramůMozzarella
- 200mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby nakrájíme, cibuli drobně nasekáme, pórek pokrájíme na tenké plátky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semeníků, stopky necháme. Papriky spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, zprudka zchladíme a rozložíme na utěrku, řeznou plochou dolů, okapat.
- 2Příprava bešamelu:
- 3Do světlehněda opražíme mouku nasucho. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme na hustý hladký bešamel, který necháme vychladnout.
- 4Houby opečeme 5 minut na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, pórek, majoránku a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme na mírném plameni. Vmícháme petrželku a polovinu směsi vložíme do zapékací mísy.
- 5Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky a nastrouhaný parmezán. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr vmícháme druhou polovinu směsi, řádně rozmícháme a hotovou směsí naplníme papriky. Plněné papriky vyskládáme na směs v zapékací míse, poklademe tenkými plátky mozzarelly. Pokrm pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.
- 6Hotové zapečené papriky ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako přílohu k bramborové kaši či dušené rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.