Papriky zapékané s houbovou náplní

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby nakrájíme, cibuli drobně nasekáme, pórek pokrájíme na tenké plátky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semeníků, stopky necháme. Papriky spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, zprudka zchladíme a rozložíme na utěrku, řeznou plochou dolů, okapat.
  • 2
    Příprava bešamelu:
  • 3
    Do světlehněda opražíme mouku nasucho. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme na hustý hladký bešamel, který necháme vychladnout.
  • 4
    Houby opečeme 5 minut na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, pórek, majoránku a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme na mírném plameni. Vmícháme petrželku a polovinu směsi vložíme do zapékací mísy.
  • 5
    Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky a nastrouhaný parmezán. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr vmícháme druhou polovinu směsi, řádně rozmícháme a hotovou směsí naplníme papriky. Plněné papriky vyskládáme na směs v zapékací míse, poklademe tenkými plátky mozzarelly. Pokrm pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.
  • 6
    Hotové zapečené papriky ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako přílohu k bramborové kaši či dušené rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.