Pařížské krůtí řízky
45 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
87 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
95 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.
- 2V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.
- 3Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.
- 4Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.