Pařížské krůtí řízky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
87 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
95 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.
  • 2
    V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.
  • 3
    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.
  • 4
    Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.