Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem
22 min.
Ingredience
- 10krajícůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 10kusůVejce slepičí
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 50gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.
- 2Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.
- 3Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.
- 4Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.