Párkový salát s nivou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůPárky telecí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusSalát ledový
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 2gramyCukr krupice
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 120mililitrůOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 30gramůMáta
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůOkurky nakládané
- 0,5špetkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí párky uvaříme na mírném ohni, lehce propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vychladlé je osušíme a nakrájíme na slabá kolečka.
- 2Všechny druhy sýra nakrájíme nebo nadrobíme najemno, vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kyselé okurky a párky. V jiné míse připravíme nálev - nasekáme nadrobno petrželku, mátu, zalijeme citronovou šťávou a octem, můžeme přidat půl lžičky cukru, také sůl, pepř a dle chuti chilli. Nakonec po troškách vléváme olej. Dresinkem zalijeme párkovo-sýrovou směs, důkladně promícháme a zakryté dáme do ledničky hodinu odležet.
- 3Mezitím opereme ledový salát, rozdělíme ho na listy, nejmenší necháme na ozdobu. Na mělké míse utvoříme ze salátu misku a na ní vytvoříme kopeček z vychlazeného párkového salátu. Vrchol ozdobíme zbylými listy. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.