Párky s hráškem a mátou

55 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou.
  • 2
    Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
  • 3
    Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut.
  • 4
    Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.