Párky s hráškem a mátou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKlobása debrecínská
- 120gramůSlanina vepřová
- 180mililitrůVíno bílé
- 180mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáta
- 450gramůHrášek
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou.
- 2Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
- 3Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut.
- 4Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.