Párky zapečené v mletém mase
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 200gramůPárky jemné
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůCibule
- 30gramůStrouhanka
- 30gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Polovinu cibule nakrájíme nadrobno, druhou polovinu cibule nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly, které rozmáčkneme na placku, na každou placku položíme párek, který posypeme kroužky cibule, překryjeme plátek slaniny a zabalíme do placky z masa jako do palačinky. Povrch uhladíme, vyskládáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Po deseti minutách podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Během pečení poléváme výpekem.
- 3Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.