Parmazánová omáčka se šalvějí
25 min.
Ingredience
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.
- 2Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.