Parmice červená s amarettem
40 min.
Ingredience
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 8plátkůParmice červená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVývar rybí
- 1lžíceMandle
- 1lžičkaPepř růžový celý
- 1kusPomeranče
- 1lžíceLikér pomerančový
- 450gramůTěstoviny Orecchiette
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mělké mísy nasypeme mouku, kterou osolíme a opepříme. Plátky ryb vtlačíme z obou stran do mouky, aby se obalily. Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme porce ryb, dokud nezhnědnou. Přidáme do pánve rybí vývar a povaříme 4 minuty. Rybí plátky opatrně vyndáme a přikryjeme je fólií a udržujeme teplé. Přidáme rozdrcené mandle, růžové kuličky pepře, pomerančový likér, pomerančovou kůru a polovinu pomeranče. Vše povaříme, dokud se polovina tekutiny nevypaří.
- 2Přivedeme k varu v hrnci lehce osolenou vodu, přidáme olej a těstoviny a vaříme 15 minut.
- 3Omáčku osolíme, opepříme a vmícháme do ní amaretto a smetanu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět do pánve rybí plátky, aby se obalily v omáčce.
- 4Těstoviny scedíme a dáme na servírovací mísu. Na ně dáme porce ryby a omáčku. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.