Parmice červená s amarettem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mělké mísy nasypeme mouku, kterou osolíme a opepříme. Plátky ryb vtlačíme z obou stran do mouky, aby se obalily. Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme porce ryb, dokud nezhnědnou. Přidáme do pánve rybí vývar a povaříme 4 minuty. Rybí plátky opatrně vyndáme a přikryjeme je fólií a udržujeme teplé. Přidáme rozdrcené mandle, růžové kuličky pepře, pomerančový likér, pomerančovou kůru a polovinu pomeranče. Vše povaříme, dokud se polovina tekutiny nevypaří.
  • 2
    Přivedeme k varu v hrnci lehce osolenou vodu, přidáme olej a těstoviny a vaříme 15 minut.
  • 3
    Omáčku osolíme, opepříme a vmícháme do ní amaretto a smetanu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět do pánve rybí plátky, aby se obalily v omáčce.
  • 4
    Těstoviny scedíme a dáme na servírovací mísu. Na ně dáme porce ryby a omáčku. Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.