Parmice červená s těstovinami
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramParmice
- 3decilitryVíno bílé
- 4kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusCitrony
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyAnčovička - filety
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůTěstoviny Vermicelli
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
15 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
7 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
- 2Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.
- 3Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.
- 4Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.