Parmice nachová s paprikami a fenyklem
50 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2kusyPaprika červená
- 1kusCitrony
- 12gramůVinné listy
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2gramyTymián čerstvý
- 450gramůParmice
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.
- 2Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.
- 3Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.
- 5Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.