Parmice nachová se zázvorem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
838 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou parmici na povrchu i uvnitř omyjeme a osušíme. Na bocích 3x nařízneme šikmými zářezy a rybu na povrchu i uvnitř potřeme solí a pepřem.
  • 2
    Parmici položíme na plochou zapékací mísu a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhaným zázvorem. Mísu vložíme na podložku do hrnce s vroucí vodou a pod pokličkou v páře vaříme asi 10 minut.
  • 3
    V kastrůlku přivedeme k varu vinný ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku, rybí vývar a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Parmici upravíme na nahřátý servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit dílky rajčete.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.