Parmice nachová se zázvorem
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor celý
- 120mililitrůOcet vinný
- 125mililitrůOmáčka sojová světlá
- 3lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaChilli omáčka
- 125mililitrůVývar rybí
- 1kusPaprika zelená
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 800gramůParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
838 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou parmici na povrchu i uvnitř omyjeme a osušíme. Na bocích 3x nařízneme šikmými zářezy a rybu na povrchu i uvnitř potřeme solí a pepřem.
- 2Parmici položíme na plochou zapékací mísu a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhaným zázvorem. Mísu vložíme na podložku do hrnce s vroucí vodou a pod pokličkou v páře vaříme asi 10 minut.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu vinný ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku, rybí vývar a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 4Parmici upravíme na nahřátý servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit dílky rajčete.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.