Parmice s humrovou omáčkou a noky
75 min.
Ingredience
- 600gramůParmice
- 60gramůKarotka
- 60gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 50gramůRajčata
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 2gramyFenykl obecný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1000mililitrůVývar z humrů
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- Noky
- 300gramůBrambory vařené
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 8gramůSépiový inkoust
- 1,5litryVoda pitná
- Zelenina
- 200gramůCeler řapíkatý
- 160gramůMrkev kořen
- 160gramůŘedkev bílá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
50 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo.
- 2Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře.
- 3Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.