Parmice s kuskusem
75 min.
Ingredience
- Kuskus
- 400gramůKuskus
- 100gramůCibule
- 4gramyČesnek
- 40gramůPetržel kudrnka
- Parmice
- 100gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 6gramůChilli koření mleté
- 800gramůParmice
- 1400gramůPassata (drcená rajčata)
- 700mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůPetržel kudrnka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
16 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek a petrželku rozmixujeme, promícháme s kuskusem, nasypeme do cedníku, zavěsíme do hrnce s vroucí vodou a směs vaříme v páře zhruba hodinu.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky česneku, chilli koření, orestujeme, přiložíme vykuchané a očištěné ryby, zalijeme passatou, vodou, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme 20 minut. Rybu vyjmeme z omáčky, opatrně vykostíme, polovinu omáčky nalijeme do mísy a přimícháme kuskus, do druhé mísy nalijeme zbytek omáčky, přimícháme rybí maso, posypeme posekanou petrželkou a obě mísy postavíme doprostřed stolu. Každý se obslouží sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.