Parmice smažená v prosciuttu

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
  • 2
    Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.