Parmice smažená v prosciuttu
50 min.
Ingredience
- 1kilogramParmice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 4plátkyProsciutto sušené
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
- 2Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.