Parmy po janovsku

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka.
  • 2
    V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme.
  • 3
    Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.