Parmy po janovsku
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůRajčata
- 2kusyAnčovička - filety
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůStrouhanka
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 10gramůFenykl obecný
- 1200gramůParmice
- 15gramůKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka.
- 2V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme.
- 3Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.