Pasanda
60 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 5gramůKardamom
- 4gramyPepř cayenský
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 100gramůGaram masala
- 5gramůChilli koření mleté
- 100mililitrůJogurt bílý
- 7gramůSůl
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibule
- 3kusyChilli paprička zelená
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky a kardamom, pepř, skořici, kmín, garam masalu, chilli koření, zázvor, česnek, sůl a jogurt. Zakryjeme fólií a nacháme v chladnu 3 hodiny odležet.
- 2Na rozpáleném oleji na hlubší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso s marinádou a opékáme za častého míchání asi 15 minut, až je maso propečené, odstavíme. Nakonec vmícháme chilli papričku, smetanu a čerstvý koriandr a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.