Pasírované fazole
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůFazole bílé
- 2decilitryOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
51 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole necháme přejít varem, vodu slijeme a nalijeme čerstvou horkou vodu. Přidáme oloupanou celou cibuli a fazole uvaříme hodně do měkka, poté vodu scedíme, fazole propasírujeme sítem.
- 2Do fazolového pyré přidáme olej, utřený česnek, mletou papriku, pepř a sůl. Dobře promícháme, směs osmahneme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.