Pasta primavera
30 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 100gramůCibulka jarní
- 500gramůChřest bílý
- 100gramůHrášek
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKerblík
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a nudle uvaříme al dente. Jarní cibulky očistíme, světlou část nakrájíme nadrobno, zelené části pokrájíme na kroužky a zatím odložíme stranou. Oloupeme mrkev a chřest, nakrájíme na plátky, případně na malé kousky. Rozmrazíme hrášek. Zeleninu zalijeme osolenou vodou, přidáme špetku cukru a pepře a uvaříme tak, aby křupala. Rozpustíme máslo, necháme je lehce ztmavnout a poté osolíme a opepříme. Vmícháme zeleninu a zelenou část cibulky, okořeníme solí a pepřem. Nudle scedíme, vložíme do předehřáté mísy a promícháme s máslovou zeleninou a kerblíkem. Posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.