Paštičky s avokádem a kysaným zelím

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi si rozpustíme máslo a dáme na něj kysané zelí, které
  • 2
    ochutíme solí, cukrem a pepřem, krátce restujeme a pak přilijeme šampaňské víno a zelí dusíme pod pokličkou 30 minut.
  • 3
    Avokádo omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Avokádo s vařenými krevetami a 2 lžícemi nakládané dýně přidáme k zelí, promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a sójovou omáčkou.
  • 5
    Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
  • 6
    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, o průměru 8 cm která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova.
  • 7
    Předem upečené paštičky z listového těsta rozpečeme 4-5 minut v předehřáté troubě na 225 °C.
  • 8
    Paštičky naplníme připravenou směsí, ozdobíme je snítkou kerblíku se snítkou kopru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.