Paštičky s kuřecím masem a chřestem
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůChřest bílý
- 2lžíceVíno bílé
- 150gramůMascarpone
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžíceEstragon
- 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
595 mg
Postup přípravy
- 1Z citronu odkrojíme proužek kůry a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do kastrolu, osolíme a opepříme podle chuti, maso 20 minut dusíme. Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. V kastrolu 5 minut povaříme chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek chřestu na drobno nakrájíme.
- 2Odloženou šťávu z masa dolijeme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2-3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut. Do každé formičky vložíme 2 kousky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.
- 3Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Poté formičky chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.