Paštika s jehněčím masem a parmezánem

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
75 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky. V pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli s česnekem dorůžova, přidáme pokrájené jehněčí maso, posekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme. Směs promícháme, krátce osmažíme, přilijeme hovězí bujón, červené víno a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut.
  • 2
    Mezitím si na pomoučeném vále vyválíme plát z listového těsta. Plát by měl být větší o 2 cm, než je pečící forma.
  • 3
    Podušené maso vyjmeme z vývaru, necháme odkapat, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmezán, dobře promícháme a masovou směs se sýrem vložíme do olejem vymazané formy na paštiku. Okraje masové směsi pomažeme rozšlehaným vajíčkem, maso zakryjeme plátem těsta, okraje těsta přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor o průměru asi 4 cm. Povrch listového těsta potřeme zbylým vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.