Paštika s jehněčím masem a parmezánem
125 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 750gramůJehněčí maso
- 4lžíceOlej olivový
- 75gramůOřechy vlašské
- 100gramůSýr Parmezán
- 7,5decilitrůBujón hovězí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
75 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky. V pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli s česnekem dorůžova, přidáme pokrájené jehněčí maso, posekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme. Směs promícháme, krátce osmažíme, přilijeme hovězí bujón, červené víno a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut.
- 2Mezitím si na pomoučeném vále vyválíme plát z listového těsta. Plát by měl být větší o 2 cm, než je pečící forma.
- 3Podušené maso vyjmeme z vývaru, necháme odkapat, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmezán, dobře promícháme a masovou směs se sýrem vložíme do olejem vymazané formy na paštiku. Okraje masové směsi pomažeme rozšlehaným vajíčkem, maso zakryjeme plátem těsta, okraje těsta přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor o průměru asi 4 cm. Povrch listového těsta potřeme zbylým vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.