Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou

215 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1026 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn.
  • 2
    Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny.
  • 3
    Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou.
  • 4
    Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.
  • 5
    Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.