Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou
215 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 500gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 800gramůDivoký králík
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1026 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn.
- 2Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny.
- 3Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou.
- 4Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.
- 5Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.