Paštika z husích jater s olivami
125 min.
Ingredience
- 350gramůJátra husí
- 4decilitryMléko polotučné
- 1decilitrJogurt bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlivy nakládané
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůVepřové maso pečené
- 2lžíceHusí sádlo
- 100gramůVepřová krkovička pečená
- obloha
- 4kusyRajčata
- 150gramůSalát ledový
- 0,5lžíceBazalka
- 3špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá husí játra vložíme do mísy, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali bílý jogurt a odložíme na 1 - 2 hodiny do chladničky. Poté je vyjmeme, odstraníme blanky, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Očistíme a omyjeme žampiony, pokrájíme je na plátky, polovinu odložíme. Černé nakládané olivy rozkrájíme na poloviny. Nakládaná sušená rajčata vyjmeme z oleje a krájíme na malé kousky.
- 2Pečené vepřové maso jemně pomeleme spolu s polovinou žampiónů. Do směsi zamícháme sušená rajčata, olivy a druhou část žampionů.
- 3Formu na paštiku - terinu - vytřeme husím sádlem (2 lžíce). Na dno dáme polovinu masové směsi, na ni položíme kousky jater, pokryjeme druhou polovinou masové směsi a uhladíme. Povrch pokryjeme tenkými plátky vepřové uzené slaniny (100 g), formu uzavřeme. Velký pekáč naplníme horkou vodou, do něj položíme formu s paštikou, dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 100°C přibližně 100 minut.
- 4Omyjeme velká masitá rajčata a listy salátu. Čerstvou bazalku s koprem promyjeme pod tekoucí vodou, lístky otrháme. Rajčata nakrájíme na plátky, dáme je do mísy, ochutíme mořskou solí, pepřem, lžící oleje ze sušených rajčat a promícháme s bylinkami.
- 5Paštiku podáváme vychlazenou, obložíme ji listy salátu a marinovanými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.