Paštika z kančího masa
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 600gramůVepřová krkovička
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůJátra drůbeží
- 25gramůSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaBobkový list
- 150mililitrůVíno červené
- 2špetkyJalovec
- 50mililitrůLikér rybízový
- 12gramůMléko plnotučné sušené
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBránice
- 100gramůVepřový lalok
- 20mililitrůKoňak Armaňak
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
461 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc.
- 2Marinovanou směs nahrubo umeleme, přidáme sušené mléko, mouku, armaňak a vejce. Vše dobře promícháme a směsí naplníme formu vyloženou bránicí. Formu překryjeme dvojitou vrstvou alobalu a dáme péct při 180 °C na 90 minut.
- 3Upečenou paštiku necháme vychladnout a poté přemístíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.