Paštika z krůtích jater
55 min.
Ingredience
- 300gramůJátra krůtí
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo jihočeské
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
544 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme, omyjeme studenou vodou a ponoříme na 30 minut do mléka. Poté je opět opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Stružky česneku a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno nakrájíme.
- 3V pánvi rozehřejeme část másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a tymián, vše promícháme a krátce osmažíme.
- 4Do pánve přisypeme nakrájená játra a opékáme je do doby, než přestanou být krvavá. Směs necháme vychladnout.
- 5Vychladlá játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme zbylé máslo, vše rozmixujeme dohladka a dochutíme pepřem a solí.
- 6Játrovou paštiku rozdělíme do uzavíratelných misek, na vrch dáme lžíci rozpuštěného másla a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.