Paštika z krůtích jater

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
544 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra očistíme, omyjeme studenou vodou a ponoříme na 30 minut do mléka. Poté je opět opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Stružky česneku a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno nakrájíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme část másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a tymián, vše promícháme a krátce osmažíme.
  • 4
    Do pánve přisypeme nakrájená játra a opékáme je do doby, než přestanou být krvavá. Směs necháme vychladnout.
  • 5
    Vychladlá játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme zbylé máslo, vše rozmixujeme dohladka a dochutíme pepřem a solí.
  • 6
    Játrovou paštiku rozdělíme do uzavíratelných misek, na vrch dáme lžíci rozpuštěného másla a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.