Paštika z krůtího masa v aspiku
115 min.
Ingredience
- 850gramůKrůtí prsa
- 300gramůJátra krůtí
- 250gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůMartell cognac
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaEstragon
- Na aspik
- 3plátkyŽelatina
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
169 mg
Cukr
837 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, opláchnutá a okapaná krůtí játra nakrájíme na kousky. Slaninu a krůtí prsa nakrájíme na kostky.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme. Poté stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zalijeme koňakem. Játra necháme vychladnout. Krůtí prsa se slaninou promícháme se smetanou, vmícháme mletou papriku, estragon, sůl a pepř.
- 3Směsi masa a jater promícháme, vložíme do formy vyložené alobalem, kterým směs i přikryjeme, a vložíme do pekáče s vodou. V troubě předehřáté na 200°C paštiku pečeme zhruba 80 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout.
- 4Do vývaru vložíme želatinu a ocet a vzniklou želatinou pomalu přelijeme paštiku. Aspik necháme v chladničce ztuhnout.
- 5Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.