Paštika z kuřecích jater

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
104 mg
Cukr
288 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
  • 2
    V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
  • 3
    Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
  • 4
    V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 5
    Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 9. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá paštika. Tymián a červené víno perfektně korespondují s chutí jater. Hodnotím velmi kladně.