Paštika z kuřecích jater
35 min.
Ingredience
- 350gramůJátra kuřecí
- 1špetkaTymián sušený
- 150mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 115gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
104 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
- 2V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
- 3Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
- 4V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 5Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 9. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá paštika. Tymián a červené víno perfektně korespondují s chutí jater. Hodnotím velmi kladně.