Paštika z uzené makrely
45 min.
Ingredience
- Toasty Melba
- 4krajíceChléb toastový
- 200gramůMakrela uzená
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z uzené makrely odstraníme kosti, kůži a maso rozdrobené na kousky mixujeme s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, zakysanou smetanou a koriandrem, dokud nám nevznikne hladká hmota. Hmotu přendáme do mísy, smícháme s cibulí, limetkovou šťávou a dle chuti osolíme a opepříme. Paštika se zdá velmi řídká, ale po několikahodinovém vychlazení v lednici krásně ztuhne.
- 2Kůrek zbavené silnější krajíčky chleba po obou stranách opečeme pod rozehřátým grilem a pak je vodorovně rozdělíme na 2 plátky, které pak rozkrojíme na trojúhelníky, takže z každého krajíčku máme nakonec 4 trojúhelníky, které rozložíme na plech opečenou stranou dolů a pod grilem pečeme dozlatova. Vychlazenou paštiku ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a společně s tousty Melba servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.