Pastinák s kvasnicovými vločkami a marinovanou zeleninou
35 min.
Ingredience
- Marináda
- 2lžíceOmáčka Shoyu
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžíceOlej sezamový
- Omáčka
- 2kusyRajčata
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkyKari koření
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOlej kokosový
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceSlunečnice loupaná
- 2lžícePískavice řecké seno
- 4kusyRajčata sušená Bio
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Pastináková směs
- 340gramůPastinák
- 3lžíceKvasnicové vločky
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceVoda pitná
- Zelenina, semínka a ovoce
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 1kusCuketa
- 2kusyRajčata
- 50gramůMeruňky sušené
- 2lžíceBrusinky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
16 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu pro zeleninu: v míse vymícháme olej se syrovou nepasterovanou sójovou omáčkou (nama shoyu) a vodou. Omyjeme papriku, malou chilli papričku, malou cuketku a rajčata. Z paprik odstraníme semínka, chilli pokrájíme na velmi tenké nudličky, papriku na proužky a rajčata na kostičky. Vše promícháme s marinádou a necháme marinovat 30 minut.
- 2Sušené ovocem, které použijeme na dochucení hotového jídla: omyté sušené meruňky a brusinky (nesýřené) omyjeme v sítu pod tekouci vodou a necháme je okapat. Meruňky pak namočíme do vody, aby nabobtnaly.
- 3Pak si připravíme omáčku: zralá masitá rajčata omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kostičky a dáme je do mixéru. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Z omytých snítek petrželky otrháme lístky, oloupané stroužky česneku drobně nakrájíme a oboje přidáme k rajčatům. Rajčata dochutíme solí, pepřem, kari kořením, třtinovým cukrem, mletým zázvorem, troškou citronové šťávy, kokosovým olejem a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud by byla velmi hustá, přidáme 2 lžíce vody.
- 4Oloupaný a omytý pastinák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme k němu kvasnicové vločky, promícháme, podle chuti směs dosolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem a zředíme 1-2 lžícemi vody.
- 5Marinovanou zeleninu scedíme z marinády, přidáme k ní slunečnicová semínka, naklíčené řecké seno - pískavici, na proužky pokrájené sušené meruňky a brusinky. Vše promícháme.
- 6Na talíře rozdělíme pastinák s kvasnicovými vločkami, k nim přidáme míchanou marinovanou zeleninu, kterou polejeme omáčkou z rajčat a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.