Pastiňákové gnocchi

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
281 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný pastinák nakrájíme na kusy, vaříme ve vodě asi 30 minut doměkka, necháme trochu zchladnout. Pastinák propasírujeme, přidáme mouku, polovinu parmezánu, ze směsi vypracujeme vláčné těsto.
  • 2
    Z připraveného těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky. Potom vytvarujeme oválek a pomoučněnou vidličkou na něm uděláme rýhy.
  • 3
    Noky postupně vaříme v osolené vodě 2 minuty. Když vyplavou, naběračkou s otvory je vylovíme a dáme do misek.
  • 4
    Mezitím rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek, citronovou kůru a tymián, asi 3 minuty smažíme dozlatova. Přelijeme noky a posypeme je zbylým parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.