Pastiňákové gnocchi
135 min.
Ingredience
- 500gramůPastinák
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůTymián čerstvý
- 15gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
281 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný pastinák nakrájíme na kusy, vaříme ve vodě asi 30 minut doměkka, necháme trochu zchladnout. Pastinák propasírujeme, přidáme mouku, polovinu parmezánu, ze směsi vypracujeme vláčné těsto.
- 2Z připraveného těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky. Potom vytvarujeme oválek a pomoučněnou vidličkou na něm uděláme rýhy.
- 3Noky postupně vaříme v osolené vodě 2 minuty. Když vyplavou, naběračkou s otvory je vylovíme a dáme do misek.
- 4Mezitím rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek, citronovou kůru a tymián, asi 3 minuty smažíme dozlatova. Přelijeme noky a posypeme je zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.