Pastitsáda z Kerkyry
80 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 1kilogramTelecí kýta
- 2decilitryVíno červené
- 3decilitryOlej rostlinný
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
61 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme stroužky česneku, osolíme, opepříme.
- 2Na hluboké pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme omyté a osušené telecí maso a zprudka orestujeme. Zalijeme vínem a rozmixovanými rajčaty, přidáme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni.
- 3Mezitím uvaříme makarony podle návodu.
- 4Hotové maso naporcujeme a podáváme s makarony, přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.