Pastýřský koláč z hovězího masa

47 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3. Zapékací mísu vymažeme 8 ml olivového oleje. V hrnci rozpálíme zbývající 15 ml olivového oleje, 1-2 minuty restujeme mleté hovězí maso. Přidáme mletý kmín, sůl, pepř a restujeme na mírném plameni dalších 15-20 minut, dokud se hovězí nepropeče.
  • 2
    Do směsi přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a mícháme 2 minuty nebo dokud lehce nezměkne. Hrnec odstavíme ze sporáku a vmícháme citronovou šťávu, kterou jsme si předem vymačkali. Směs dáme do zapékací mísy. Mezitím na páře uvaříme květák doměkka. V kuchyňském robotu rozmixujeme květák s máslem v hladké pyré. Potom pyré rovnoměrně rozetřeme na hotové hovězí. Nahoru nastrouháme sýr.
  • 3
    Pečeme 15-20 minut. Můžeme ozdobit petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.