Pastýřský koláč z hovězího masa
47 min.
Ingredience
- 23mililitrůOlej olivový
- 455gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůCibulka jarní
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 28gramůMáslo čerstvé
- 90gramůSýr Čedar
- 1špetkaPetržel - nať
- 1kusKvěták
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3. Zapékací mísu vymažeme 8 ml olivového oleje. V hrnci rozpálíme zbývající 15 ml olivového oleje, 1-2 minuty restujeme mleté hovězí maso. Přidáme mletý kmín, sůl, pepř a restujeme na mírném plameni dalších 15-20 minut, dokud se hovězí nepropeče.
- 2Do směsi přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a mícháme 2 minuty nebo dokud lehce nezměkne. Hrnec odstavíme ze sporáku a vmícháme citronovou šťávu, kterou jsme si předem vymačkali. Směs dáme do zapékací mísy. Mezitím na páře uvaříme květák doměkka. V kuchyňském robotu rozmixujeme květák s máslem v hladké pyré. Potom pyré rovnoměrně rozetřeme na hotové hovězí. Nahoru nastrouháme sýr.
- 3Pečeme 15-20 minut. Můžeme ozdobit petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.