Patas allioli

75 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
66 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
115 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na 4 cm velké kostky, rozprostřeme je na pečící plech a zalijeme olejem. Brambory v oleji důkladně obalíme a dobře posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 45 minut dozlatova. Při pečení s plechem občas zatřeseme, aby se brambory opekly ze všech stran.
  • 2
    Pro přípravu česnekové majonézy allioli si připravíme utřený česnek, žloutky, ocet nebo citrónovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu. Za chodu k surovinám přiléváme pomalu olej, dokud se nevytvoří hustá majonéza. Osolíme.
  • 3
    Brambory podáváme zalité majonézou nebo s majonézou v misce, do které budeme brambory namáčet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.