Patizon v rajské omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kusPatison
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceKečup jemný
- 2lžíceKečup ostrý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
948 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.
- 3Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.