Patizony s vejci
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůPatison
- 60gramůAnglická slanina
- 8kusůVejce slepičí
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Patizony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky, přidáme patizony, sůl, pepř a kmín. Dusíme doměkka.
- 3Podušené patizony zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
- 4Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.