Pažitková omáčka se zakysanou smetanou

20 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
71 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka. Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka je vodná k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.