Pažitková omáčka se zakysanou smetanou
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1kusŽemle tuková
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
71 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka. Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka je vodná k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.