Pečáky – pečené brambory se slaninou

55 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
114 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší, zdravé brambory stejné velikosti důkladně omyjeme, slupku necháme. Nožem je v polovině nakrojíme do 2/3.
  • 2
    Dáme je na suchý plech péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45–50 minut. Brambory během pečení několikrát otočíme.
  • 3
    Mezitím si nakrájíme slaninu na tenké plátky. Česnek očistíme a drobně pokrájíme.
  • 4
    Přibližně 10–15 minut před dopečením, když jsou brambory otevřené, tak je osolíme podle chuti, posypeme kmínem a do řezu vložíme plátek slaniny a brambory dopečeme.
  • 5
    Upečené brambory posypeme česnekem a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.