Pečáky – pečené brambory se slaninou
55 min.
Ingredience
- 12kusůBrambory
- 200gramůSlanina vepřová
- 6stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
114 mg
Postup přípravy
- 1Větší, zdravé brambory stejné velikosti důkladně omyjeme, slupku necháme. Nožem je v polovině nakrojíme do 2/3.
- 2Dáme je na suchý plech péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45–50 minut. Brambory během pečení několikrát otočíme.
- 3Mezitím si nakrájíme slaninu na tenké plátky. Česnek očistíme a drobně pokrájíme.
- 4Přibližně 10–15 minut před dopečením, když jsou brambory otevřené, tak je osolíme podle chuti, posypeme kmínem a do řezu vložíme plátek slaniny a brambory dopečeme.
- 5Upečené brambory posypeme česnekem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.