Pečená červená řepa s bresaolou
60 min.
Ingredience
- zálivka
- 1lžíceKřen
- 5lžicZakysaná smetana
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 18kusůČervená řepa
- 2kusyTymián čerstvý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOcet vinný červený
- 6hrstíRukola
- 100gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1074 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
207 g
Vláknina
62 g
Cukr
143 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu naskládáme na arch alobalu, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítky tymiánu. Z alobalu vytvarujeme balíček, pevně uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200 °C.
- 2Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse pokapeme octem.
- 3Z nastrouhaného křenu, zakysané smetany, vinného octa a citronové kůra a šťávy ušleháme zálivku.
- 4Na každý talíř upravíme hrst omyté rukoly, zalijeme připravenou zálivkou a obložíme plátky řepy a bresaoly. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.