Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- 800gramůDýně
- 90mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůOlej sezamový
- 15mililitrůOcet vinný červený
- 15mililitrůPomerančová šťáva
- 90mililitrůMed včelí
- 50gramůBaby špenát
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí.
- 2Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.