Pečená dýňová a květáková polévka
65 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 1kusKvěták
- 3lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaPaprika sladká mletá
- 1lžičkaKoření Italia
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůMléko kokosové
- 800mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dýni nakrájíme na podélné plátky, zbavíme ji semínek.
- 2Květák nakrájíme na růžičky.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem. Naskládáme na něj dýni, kterou zastříkneme lžící olivového oleje a sušeným česnekem. Osolíme a opepříme. Pečeme 50 minut na 200 °C.
- 4Zbylý olej smícháme s utřeným česnekem, paprikou, kořením, solí a pepřem. Touto směsí potřeme květák a také ho rozprostřeme na pečící plech. Pečeme jen 25 minut.
- 5Kokosové mléko ohřejeme spolu s vývarem a přidáme květák a dýni. Rozmixujeme dohladka.
- 6Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.