Pečená dýňová a květáková polévka

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni nakrájíme na podélné plátky, zbavíme ji semínek.
  • 2
    Květák nakrájíme na růžičky.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem. Naskládáme na něj dýni, kterou zastříkneme lžící olivového oleje a sušeným česnekem. Osolíme a opepříme. Pečeme 50 minut na 200 °C.
  • 4
    Zbylý olej smícháme s utřeným česnekem, paprikou, kořením, solí a pepřem. Touto směsí potřeme květák a také ho rozprostřeme na pečící plech. Pečeme jen 25 minut.
  • 5
    Kokosové mléko ohřejeme spolu s vývarem a přidáme květák a dýni. Rozmixujeme dohladka.
  • 6
    Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.