Pečená hovězí žebra
93 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí žebra
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 70mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůChilli omáčka
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1323 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
107 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.
- 2V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.
- 3Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.