Pečená husa bez nádivky
195 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyHusa domácí
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceMouka polohrubá
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2166 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
196 g
Vláknina
101 mg
Vápník
72 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou husu opláchneme, osolíme a opepříme. Dáme ji do pekáče hrudí nahoru a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Občas propíchneme na stehnech a křídlech, aby vytekl tuk. Po 45 minutách slijeme vypečenou šťávu, povaříme ji v kastrůlku a jak začne tmavnout přidáme trochu vody. Husu pravidelně v troubě obracíme a podléváme výpekem. Asi 10 minut před dokončením husu naposledy obrátíme a polijeme studenou slanou vodou. Pečeme ji na maximum, aby byla vypečená kůrka.
- 2Naporcujeme husu, přendáme na servírovací tác a udržujeme teplou. Šťávu z pekáče zředíme se 2 hrnky studené vody a odstraníme tuk. Rozmícháme ve 2 lžících vody mouku a vypečenou šťávu zahustíme. Osolíme, opepříme a podáváme k huse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.