Pečená husa na česneku
230 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 4špetkySůl
- 3špetkyKmín celý
- 500mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
105 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
60 mg
Cukr
27 mg
Postup přípravy
- 1Husu pečlivě očistíme, je-li velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme jej zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy, či při dušení zelí.
- 2Husu osolíme, okmínujeme a natřeme utřeným česnekem vně i uvnitř a necháme asi půl hodiny odležet.
- 3Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).
- 4Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.