Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

180 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1711 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
152 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu.
  • 2
    Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut.
  • 3
    Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme.
  • 4
    Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu
  • 5
    naporcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.