Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 2lžičkyKmín celý
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůMed včelí
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusHusa mražená
- 1kusVepřové koleno
- 1kusJablka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1711 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
152 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu.
- 2Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut.
- 3Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme.
- 4Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu
- 5naporcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.